Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Υποδοχή του LP Jean Perrin

Στις 12 Μαρτίου 2010, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το LP Jean Perrin από το Longjumeau της Γαλλίας είχαμε τη χαρά και τη τιμή να υποδεχτούμε 25μελή αντιπροσωπεία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Στην υποδοχή παρέστη ο αντιδήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας κ. Τ. Καρακαξίδης και ο υπεύθυνος τύπου του Δήμου κ. Ν. Παπαευσταθίου.
Ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Κιούσης καλωσόρισε τον διευθυντή του LP Jean Perrin κ. JF Robert και τους συνοδούς καθηγητές κ. A. Papathéodorou & M. P. Palix και τους 22 Γάλλους μαθητές. Ευχαρίστησε για τη συνεργασία και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο εκπαιδευτικό τους έργο. Στην υποδοχή συμμετείχε η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος "Terres brûlées...et après? - Καμένα δάση, καμένη γη η επόμενη μέρα".
Στην αντιφώνηση ο Μ. Robert τόνισε τη τιμή που νιώθει ερχόμενος στην Αθήνα, διότι η θέση του ως Διεθυντής Λυκείου και η σχέση του με τον πρωταθλητισμό, τον κάνουν να μη ξεχνά ότι οι ρίζες του δυτικού πολιτισμού, της δημοκρατίας και του αθλητικού πνεύματος βρίσκονται στην Αθήνα. Προσκάλεσε όλους τους παριστάμενους να σηκωθούν όρθιοι, ως ένδειξη τιμής προς την Ελλάδα.
Έγινε ανταλλαγή ευχών και ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών μεταξύ της ελληνικής και της γαλλικής αντιπροσωπείας.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά μαθητών του σχολείου μας στη σύντομη ηλεκτρονική πολυμεσική παρουσίαση της πόλης μας, του σχολείου μας και του προγράμματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σχολικό έτος 2006-07 και κάθε χρόνο τα 2 σχολεία είναι αδελφοποιημένα και εξακολουθούν να συνεργάζονται εκπονώντας τουλάχιστον ένα έργο κατ' έτος.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την επίσκεψη των Γάλλων μαθητών στην Ελλάδα θα μπορούσατε να βρείτε στον ιστολόγιό τους Voyage en Grèce.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου